mandag den 13. oktober 2014

Melfrie kanelsnegle

Disse kanelsnegle er uden gryn/mel og raffineret sukker, og de har en rigtigt dejlig smag af kanel. De har ikke den samme krumme som en almindelig kanelsnegl, men det er i den grad et godt alternativ!
Jeg har undladet at bruge for mange mættede fedtsyrer fra mejeriprodukter, men en (meget) lille smule smør skulle der til, eftersom det i en normal kanelsnegl er en god brøkdel af ingredienserne.

Ingredienser (ca. 10 stk):
Dej:
1,2 dl mandelmel
0,6 dl kokosfibermel
1/4 tsk. salt
5 svesker overhældt med 1/2 dl kogende vand
4 spsk. kokosvand (valgfri mælk eller alm. vand kan også bruges)
2 spsk. olivenolie
1 stor tsk. honning
1 tsk. smør/kokosolie

Remonce:
1,2 dl rosiner
3 tsk. honning
3 tsk. kanel
1/2 tsk. smør
1 tsk. olivenolie
1 dl valnødder

Blend alle ingredienserne til dejen sammen og lad den stå i en skål, mens du forbereder remoncen:
Ligesom til dejen skal alle ingredienser blot blendes i en foodprocessor, til du har en homogen masse - selvfølgelig gør det ikke noget, at der er stykker af valnødder, der ikke er blendet helt.
Rul dejen jævnt ud på et stykke bagepapir og spred remoncen ovenpå.
Brug bagepapiret til at rulle dejen sammen som en normal "kanelsneglerulle".
Skær rullen i skiver og placer dem på en bageplade klædt med bagepapir.
Bag kanelsneglene i ovnen i ca. 20 min. ved 175 grader varmluft - eller til de er gyldenbrune.

Top evt. med en glasur

Sund glasur:
Vaniljeproteinpulver
Vand

Mix de to ingredienser, til du har en passende konsistens.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar