mandag den 8. december 2014

Vaniljekranse

Her er opskriften på sunde vaniljekranse. De ligner helt almindelige vaniljekranse og smager også godt derhenad. De har ikke det samme "hvedemel, sukker og smør"-knæk som en almindelig vaniljekrans, men de er sprøde udenpå og er et ganske udmærket alternativ! 

Ingredienser (ca. 40 stk.)
1,2 dl cashewnødder
1,2 dl mandler
1,2 dl havregryn
5 friske dadler med sten (hvis du bruger tørrede, udstenede dadler, bør du lægge dem i blød i en times tid)
Kornene af 1 vaniljestang
3 tsk. vaniljeessens (eller en vaniljestang mere)
1,5-2 spsk. flydende honning (jeg brugte en blomsterhonning med appelsin)
1 stort æg eller 2 æggehvider
- evt. ekstra grofthakkede mandler, hvis du vil have mandelstykker i

Fremgangsmetode
Læg cashewnødderne i blød i vand i 1-6 timer - så lang tid som muligt op til 6 timer. Hvis du bruger nødderne efter, at de har ligget i blød i 1-2 timer, bør du tilsætte ca. 0,2/0,3 dl vand, når du blender dem senere.
Smut mandlerne og blend dem til fint mel i en foodprocesser eller minihakker.
Blend også havregrynene til fint mel.
Efter cashewnødderne har ligget i blød, blendes de til en blød og så vidt muligt homogen masse - næsten som en mousse.
Udsten dadlerne go blend dem sammen med cashewmassen.
Bland cashew/dadelmassen, mandel- og havremelet sammen i en skål.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med siden af en kniv med honning. Dette tilsættes sammen med resten af ingredienserne til skålen, og det hele blandes sammen.
Kom dejen i en sprøjtepose - evt. med tyl - og sprøjt kagerne ud på en bageplade med bagepapir.
Kagerne bages i ovnen i 10-12 minutter ved 190 grader.

Kagerne smager bedst, hvis de spiser efter en halv times afkølling.
Opbevares i en lufttæt boks - sprødheden aftager efter nogle timer, men smagen påvirkes bestemt ikke :-D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar