lørdag den 13. december 2014

Chocolate chip cookies


ENDNU en opskrift på chocolate chip kager uden mel, raffineret sukker eller smør/margarine. 
Variationerne er uendelige, men indtil videre er dette en af mine favoritter. De er ikke sprøde uden på, men de er dejligt bløde og fugtige og har en snasket konsistens indeni. 
Hvis du overhovedet ikke kan klare smagen af kikærter, er dette nok ikke opskriften for dig. Kagerne smager en smule af kikærter, men jeg synes kun, at det er et twist til den gode side. Derudover smager de ikke meget "sunde".
Min mormor hapsede en af kagerne, lige efter jeg havde taget dem ud af ovnen, og hun sagde, at de var rigtigt gode! Når andre siger, at mine sundere alternativer smager godt, må der være noget om det - ofte går mine eksperimenter i køkkenet galt, og det får jeg da også at vide af mine prøvekaniner, når de smager på det... 😂

Ingredienser
1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
1,5 dl peanutbutter (jeg bruger økologisk uden sukker/plantefedt)
1 dl honning
2 tsk. vaniljeekstrakt (eller kornene af 1 vaniljestang)
1 knsp. salt
1 tsk. bagepulver

60 g hakket mørk chokolade (plus, minus, alt efter hvor meget chokolade, du vil have)
Evt. hakkede nødder

Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Blend alle ingredienser bortset fra chokoladen i en foodprocessor eller med en stavblender. Tjek at alle kikærter er blendede.
Tilsæt den hakkede chokolade og evt. nødder.
Kom kagerne i små klatter på en bageplade klædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldenbrune.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar