Jeg bruger ofte vaniljeessens i meget forskelligt bagværk, men det har
aldrig strejfet mig, at man kunne lave det selv, indtil jeg her for noget tid
siden læste et indlæg om det et eller andet sted. Det er
super let – du skal kun bruge to simple ingredienser!
Vodka (jeg brugte Smirnoff)
Brugte vaniljestænger
Brugte vaniljestænger
Et lille tomt glas (7-10 cm højt) med tætsluttende låg
Fyld et lille tomt glas med vodka (1½-2 cm fra kanten). Hver gang du
skal bruge vaniljestænger i en opskrift og står tilbage med de ”tomme”
vaniljestænger, skal du bare skære dem over i to og proppe dem ned i vodkaen og
skrue låget godt på glasset. Jo flere vaniljestænger, jo bedre! Vaniljeessensen
er klar til brug efter ca. 4-8 uger, men den skulle gerne ende med at være brun
med vaniljekorn og lidt tyktflydende. Hvis vaniljeessensen ikke er helt klar,
kommer dit bagværk til at have en bismag af vodka (jeg taler af erfaring!
Ups...) – så vær tålmodig!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar