mandag den 26. maj 2014

Sesambarer

De der sesambarer, man kan købe... Du ved... De der overdrevet gode sesambarer, man kan spise 8973410930973 af... De er forfærdeligt gode! Uheldigvis indeholder dem, man kan købe i butikkerne, en masse raffineret sukker og meget lidt honning, som jeg mener, burde være have hovedrollen i barerne, da det er langt sundere og har en fantastisk smag. Derfor har jeg selvfølgelig lavet min egen version af sesambarer i en sundere skikkelse, der bestemt ikke går på kompromis med hverken smag, sprødhed eller afhængighedsfaktor! De er skønne som en snack i løbet af dagen, et sødt indslag i madpakken eller som en hapser på farten.




Ingredienser (18-21 stk.)

300 g sesamfrø
1 spsk. kokosolie (andet olie kan også bruges)
2-4 store spsk. honning

Fremgangsmetode
Beklæd et stort spækbræt med bagepapir.
Rist sesamfrøene på en varm pande over middelhøj varme, til de er let ristede. Rør rundt med en paletkniv. Vend olien i sesamfrøene og tilsæt herefter honningen (start med 2 spsk.) Tilsæt efterfølgende mere, hvis det er nødvendigt - massen skal gerne være dejlig klistret. Rør godt rundt og lad det stege lidt, så honningen bliver en smule "brændt" (selvfølgelig ikke brændt på, men nærmere krystaliseret, ligesom når man laver brændte mandler) - det tager ikke meget mere end 1-2 minutters tid. Tag panden af varmen og sæt sesamfrøene på bagepapiret og brug din palet til at flade sesamfrøene ud til en "plade". Den behøver ikke at være meget mere en ½ centimeter høj. Sæt sesampladen i fryseren på spækbrættet og lad det køle i ½-1 times tid, til det er helt stift.
Skær sesampladen ud i barer i passende størrelser og pak dem individuelt ind i husholdningsfilm.
Opbevares i køleskabet.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar