Hummus er et af mine favorittilbehør. Jeg kan spise hummus til næsten
alting, jeg kan sågar spise det rent med en ske. Dog synes jeg ofte, at den
slags hummus, man får på caféer er alt for tyk/kompakt og mættet med olie. I
starten syntes jeg, at det smagte helt udmærket, men efter mit første besøg på
RizRaz i hovedstaden, har hummus ikke været det samme for mig. Deres hummus er,
efter min mening, ganske enkelt den bedste hummus i verden, og derfor har jeg
forsøgt at skabe en opskrift på hummus, der minder en smule om den mere
fedtfattige, friske og luftige hummus, man får på RizRaz.
Ingredienser
1 æske/dåse kikærter i lage (jeg brugte den fra BonAppetit fra Føtex)
200-250 g skyr naturel (drænet yoghurt naturel/græsk yoghurt fungerer også rigtigt godt)
1½-2 tsk. knust spidskommen
5-6 spsk. olivenolie
1-2 spsk. tahin
½-1 fed hvidløg
½ citron (saften heraf)
salt og peber
200-250 g skyr naturel (drænet yoghurt naturel/græsk yoghurt fungerer også rigtigt godt)
1½-2 tsk. knust spidskommen
5-6 spsk. olivenolie
1-2 spsk. tahin
½-1 fed hvidløg
½ citron (saften heraf)
salt og peber
Fremgangsmetode
Hæld lagen fra kikærterne og kom det hele i en foodprocessor/stavblender
og kør til massen er homogen og let luftig.
Jeg spiser hummus med mange forskellige ting og sager. Her er nogle serveringsforslag:
I en dejlig salat med oliven
På knækbrød/grovbrød
Som dip til grøntsagsstænger eller ristede rugbrødsskiver
Som tilbehør til lammekød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar