Første gang jeg lavede disse cookies, syntes jeg, at der var lidt rigeligt med
margarine i. De blev en smule kvalme, og man fik sådan en mærkelig eftersmag.
Derfor har jeg ændret lidt på mængden af fedtstof og erstattet noget af
margarinen med kokosolie, der er en smule mere mild i smagen. Denne her gang
sad de lige i skabet! ;-)
Angående størrelsen på cookiesne plejer jeg
at lave mine med en diameter, der er noget i retning af et almindeligt
tekrus(ca. 8 cm) – men hvis du er til større cookies, har du jo heldigvis frie
hænder! I al fald er det nogle møglækre cookies.
Ingredienser (8-10 stk.)
180 g Sukrin
50 g tørrede tranebær (tilsæt evt. mere,
hvis du, ligesom jeg, er stor fan af tranebær)
1 lime (skallen heraf og saften af ½) –
andre citrusfrugter kan også sagtens bruges!
100 g margarine
1 spsk. kokosolie
1 spsk. kokosolie
150 g kokosmel
1 vaniljestang
1 æg+1 æggehvide
1 knivspids salt
75 g mandelmel
1 spsk. knuste hørfrø
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen på 190° varmluft.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland den med en spsk. af Sukrinen – brug fladen på din kniv til at fordele vaniljekornene i Sukrinen, så du får et mørkt vaniljesukker. Bland alle ingredienserne(også vaniljesukkeret) bortset fra mandelmel og hørfrø i en gryde. Stil gryden over middel varme og rør konstant – dette er meget vigtigt, da æggene ellers vil koagulere(stivne). Rør til al margarinen er smeltet og ”saml” dejen med mandelmel og knuste hørfrø.
Brug to spiseskeer tit at forme kugler af dejen og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem let flade med bagsiden af en af skeerne eller brug evt. dine fingre til at trykke let på toppen af dejklumperne. Bag cookiesne i ovnen i 15-20 min. til de er lækkert gyldne og dufter herligt.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland den med en spsk. af Sukrinen – brug fladen på din kniv til at fordele vaniljekornene i Sukrinen, så du får et mørkt vaniljesukker. Bland alle ingredienserne(også vaniljesukkeret) bortset fra mandelmel og hørfrø i en gryde. Stil gryden over middel varme og rør konstant – dette er meget vigtigt, da æggene ellers vil koagulere(stivne). Rør til al margarinen er smeltet og ”saml” dejen med mandelmel og knuste hørfrø.
Brug to spiseskeer tit at forme kugler af dejen og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem let flade med bagsiden af en af skeerne eller brug evt. dine fingre til at trykke let på toppen af dejklumperne. Bag cookiesne i ovnen i 15-20 min. til de er lækkert gyldne og dufter herligt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar