Det bedste speltbrød i verden!!! Det kan bogstaveligt talt bruges til alting! Det smager helt suverænt, når det er friskbagt, men mine brød har tendens til at blive lidt tørre efter nogle dage. Intet problem! Skær det tørre brød i skiver og rist det på en brødrister, på panden med olivenolie eller i en paninigrill, og det smager helt fantastisk.
Opskriften har jeg fundet på: www.lonekjaer.dk - skøn skøn blog!
Fordej:
3,4 dl vand
5 g gær
340 g fint sigtet speltmel
3,4 dl vand
5 g gær
340 g fint sigtet speltmel
3,2 dl vand
10 g gær
5 tsk. salt
1 dl mørk sirup
650 g fint sigtet speltmel
10 g gær
5 tsk. salt
1 dl mørk sirup
650 g fint sigtet speltmel
Fremgangsmetode
Dag 1: Hæld vandet i
en skål og opløs gæren heri. Rør speltmel i væsken og rør sammen til en tyk
masse. Stil fordejen tildækket et lunt sted til dagen efter.
Dag 2: Kom fordejen i en skål og tilsæt vand, gær, salt og sirup. Rør til gæren er opløst.
Ælt speltmel i dejen lidt ad gangen. Dejen æltes godt igennem med hænderne, eller langsomt i røremaskine ca. 12 min., til en klistret dej. Læg et klæde over dejen, og lad den hvile tildækket et lunt sted ca. 5-6 timer.
Vælt forsigtigt dejen over på et meldrysset bord og skær den forsigtigt ud til to brød. Alternativt til boller eller flutes. Form så lidt som muligt. Sæt brød, boller eller flutes på et stykke bagepapir. Drys med speltmel.
Tænd ovnen på 230 grader. Lad en bageplade blive i ovnen, så den er varm. Lemp forsigtigt bagepapiret med brødene over på bageplade og sæt den i den forvarmet ovn. Sprøjt lidt vand på brødene med en vandforstøver, mens de er inde i ovnen. Skru straks ovnen ned på 200 grader. Brødene bages ca. 35 min., boller ca. 15 min. og flutes ca. 18-20 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar