torsdag den 29. maj 2014

Oopsies med skyr


Billedet har jeg taget i skolen, hvor jeg sad og guffede på en lækker oopsie med skinke, iceberg og et gavmildt lag Philadelphia!!!
Jeg elsker, elsker, elsker en god sandwich med en ordentlig bunke lækkert fyld. Det er en af mine favoritter til madpakken. Ofte synes jeg dog, at brødet overtager og fjerner en stor del af smagen fra fyldet. Derfor har jeg ledt og ledt efter en opskrift på et tyndt, let og lækkert brød, som jeg kunne bruge til sandwiches. ENDELIG her for noget tid siden stødte jeg på en opskrift på de såkaldte ”oopsies” – som sendt fra himlen. Disse små ”brød” er lette, luftige og så smager de himmelsk! De har sådan et lækkert strejf af ost, der passer perfekt til ex en skinkesandwich. Derfor behøver man ikke at komme ost i, men af og til, hvis jeg ønsker en stærkere smag af ost, kan jeg godt finde på at komme en skive mellemlagret i.
Oppsies er perfekte til (næsten) alt. De fungerer som sandwich, morgenmad, madbrød, mellemmåltid, madpakke… Og så kan man lave oopsies i uendelige variationer. Her har jeg lavet en version med skyr og hytteost (for ekstra protein) tilsat en smule sesammel for en mere ”brødet” konsistens. Dette er bare et forslag, men man kan variere ingredienserne, ex kan man komme en smule sukker, honning eller et andet sødemiddel i, hvis man ønsker sine oopsies mere til den søde side, eller man kan tilsætte skinke/hakkede grøntsager etc. i dejen og spise dem uden pålæg som en lille snack. Jeg kan næsten ikke vente til at afprøve mine mange idéer til variationer af disse lækre ”brød” – der jo heller ikke indeholder gryn/mel af nogen slags, hvilket gør dem super egnede til en lowcarb/LCHF-diæt!

Ingredienser til ca. 10 oopsies(mellemstore):
6 æg (delt i hvider og blommer)
250 g skyr naturel
2 spsk. HUSK bagefibre
2 tsk. bagepulver
1 tsk. groft salt
Evt. 3-4 spsk. hytteost (giver ekstra ostesmag)

Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 130° varmluft.
Bland æggeblommerne med skyr, HUSK-fibre, bagepulver og salt i en skål. HUSK-fibrene skal binde væsken i blandingen, det skal derfor stå i to minutters tid. Imens pisker du æggehviderne stive i en skål for sig, inden du forsigtigt vender dem i skyrblandingen(evt. lidt ad gangen).
Dejen sættes i klatter på en bageplade beklædt med bagepapir, og brødene bages i ovnen i 25-30 minutter.
Kan opbevares både uden for og i køleskabet. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar