torsdag den 26. juni 2014

Low carb rabarbertærte med kokoslåg

Rabarbersæsonen har været i gang i noget tid, og nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at lave en opskrift på en sund rabarbertærte uden hvedemel, smør og gigantiske mængder raffineret sukker - og den er mindst lige så god og sprød som en almindelig rabarbertærte!

Jeg tillod mig selv at spise denne portion til morgenmad ;-)

Ingredienser (1 lille tærte til 2 kagesultne personer)
3 stilke rabarber, mellemstore
4 tsk. multisød*(læs længere nede for alternativer)
1 tsk. vaniljeekstrakt

Kokoslåg
30 g mandelmel
30 g kokosraspel
1 tsk. bagepulver
4 tsk. multisød*
1½ tsk. lys agavesirup (evt. anden sirup)
1 æggehvide
2 tsk. vindruekerneolie eller anden smagsneutral olie

Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 170 grader varmluft
Vask og skyl rabarberstilkene og skær dem i stykker på ca. 1 cm. Læg dem i et ovnfastfad (ca. 20 x 10 cm) og drys multisød og vaniljeekstrakt udover.
Til kokoslåget blander du bare alle ingredienserne sammen og fordeler massen over rabarberne.
Bag tærten i ovnen i 30 minutters tid.
Server tærten med en god klat skyr, creme fraiche, flødeskum eller lignende

* kan evt. erstattes af tilsvarende mængde Sukrin Stevia, Sukrin eller lignende sødestoffer - eller alm. sukker/rørsukker, hvis man ikke har noget imod det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar