tirsdag den 8. juli 2014

Chocolate chip cookies m sesam


Disse cookies smager overskønt, men man skal ikke forvente en alm. chocolate chip cookie, der knaser, når man bider i den. Denne version er en blød cookie uden stivelse, smør, raffineret sukker eller andre tomme kalorier.
Nogle gange har jeg haft knækket en enkelt cookie ud over min skyr, og det har smagt helt fantastisk. Det føles slet ikke som morgenmad, men nærmere som en syndig dessert!

Skyr, ½ pære, 1 cookie, hakket chokolade, mandler

Ingredienser (ca. 16 stk.):
180 g lyse sesamfrø (eller sesammel)
80 g kokosmel
2 tsk. bagepulver
1 vaniljestang
3 tsk. lys agavesirup
5 tsk. Sukrin Gold
2 æg
100 g hakket mørk chokolade (jeg brugte 77 %)

Angående de "lyse" sesamfrø er det fordi, at man kan få både afskallede og uafskallede sesamfrø, hvor de uafskallede er mere bitre end de afskallede, der er lyse af udseende. Der står oftest ikke på pakken, om de er afskallede, men du kan sagtens se forskel - de uafskallede ser mere grove ud.
Sukrin og agavesirup kan sagtens erstattes med almindeligt sukker/rørsukker eller ex ahornsirup eller honning. Bare lige lidt info om "særingredienserne". :-)

Fremgangsmetode:
Blend sesamfrø og kokosmel til fint mel i en stavblender/minihakker.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, hæld siruppen oven på kornene og brug siden af en kniv til at mase vaniljekornene ud i siruppen, så du får en tyk vaniljesirup. Bland alle ingredienserne og sæt dejen i klatter på en bradepande beklædt med bagepapir.
Bag dem ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af, før du spiser dem.

Skyr, ½ banan, 1 cookie, frysetørrede hindbær


Ingen kommentarer:

Send en kommentar