tirsdag den 1. juli 2014

Sød kartoffel chokoladekage


Min favoritkage har altid været chokoladekage. Man kan altid lige spise et stykke chokoladekage - vinter, forår, sommer, efterår, morgen, middag, aften - ligegyldigt, hvornår det er. Men chokoladekage er usundt, som de fleste andre almindelige kager... Her har jeg lavet en version uden smør, hvedemel eller raffineret sukker med sød kartoffel som en kaloriesænkende ingrediens, som man kan tillade sig et stykke af på alle tidspunkter af døgnet.

Ingredienser(ca. 5-6 stykker)
1 mellemlille sød kartoffel
5 spsk. usødet kakao
2 spsk. multisød
5 spsk. lys agave
2 hele æg + en æggehvide
2 spsk. chiafrø (kan udelades)
2 spsk. olie
2 spsk. kokosfibermel
1 tsk. natron

Fremgangsmetode
Skræl den søde kartoffel, skær den i mindre stykker og kog den, til den er mør. Pisk den søde kartoffel med resten af ingredienserne og hæld dejen i en ovnfast form (ca. 20 x 25 cm).
Bages i 30-35 min. ved 170 grader varmluft.

På billedet er der et stykke af chokoladekagen med agavesirup, nogle spsk. skyr og nogle bær - den kan klart anbefales!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar