Bananmuffins er altid et hit herhjemme – og så er de så super dejlige at have med som snack i madpakken. Her har jeg bikset en opskrift sammen med sesammel og havregryn som base i stedet for almindeligt hvedemel. Både min mormor, mor og min 5-årige niece, der alle plejer at være ret skeptiske over for sunde alternativer, spiste disse muffins med velbehag – og hvad er det man siger; sandheden får man kun fra børn og gamle mennesker? I hvert fald blev de super svampede, og så smagte de rigtigt dejligt.
Ingredienser (15-18 stk. - afhænger
af muffinformenes størrelse)
3½-4 dl sesammel
(fintmalede sesamfrø, gerne med skal)
4-5 spsk. knust hørfrø
1 vaniljestang eller 1 stor tsk. vaniljeessens
5-6 spsk. Sukrin
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. groft salt
3 modne bananer
3 æg
400 ml kokosmælk (jeg brugte Light, da det var det jeg lige havde, men helst en fuldfed)
1 spsk. smeltet kokosolie (kan udelades)
1 usprøjtet citron
2 spsk. mørk agavesirup (kan udelades)
4-5 dl havregryn
1-2 dl hakkede mandler (kan udelades)
4-5 spsk. knust hørfrø
1 vaniljestang eller 1 stor tsk. vaniljeessens
5-6 spsk. Sukrin
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. groft salt
3 modne bananer
3 æg
400 ml kokosmælk (jeg brugte Light, da det var det jeg lige havde, men helst en fuldfed)
1 spsk. smeltet kokosolie (kan udelades)
1 usprøjtet citron
2 spsk. mørk agavesirup (kan udelades)
4-5 dl havregryn
1-2 dl hakkede mandler (kan udelades)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen på 180° og fyld en muffinpande med muffinforme
(alternativt kan du selvfølgelig også stille muffinforme på en bageplade med
bagepapir).
Start med at vaske den usprøjtede citron grundigt og find et rivejern frem. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med 1-2 spsk. af Sukrinen og brug din kniv til at fordele vaniljen i Sukrinen. Bland sesammel, hørfrø, vaniljesukker, Sukrin, bagepulver, natron og salt i en skål. Tilsæt de våde ingredienser og riv citronskallen direkte ned i blandingen. Rør grundigt rundt og tilsæt havregrynene lidt efter lidt, til du opnår den ønskede konsistens. Til sidst røres evt. hakkede mandler i dejen (hvis du er til det, kan du sagtens også fylde dine muffins med ex hakket chokolade, både lys og mørk, rosiner, tørrede tranebær etc.)
Fyld muffinformene til ca. ½ cm under kanten og bag dem i 18-22 min. eller til en tandstik/gaffel kommer ren ud, når du stikker i kagerne.
Start med at vaske den usprøjtede citron grundigt og find et rivejern frem. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med 1-2 spsk. af Sukrinen og brug din kniv til at fordele vaniljen i Sukrinen. Bland sesammel, hørfrø, vaniljesukker, Sukrin, bagepulver, natron og salt i en skål. Tilsæt de våde ingredienser og riv citronskallen direkte ned i blandingen. Rør grundigt rundt og tilsæt havregrynene lidt efter lidt, til du opnår den ønskede konsistens. Til sidst røres evt. hakkede mandler i dejen (hvis du er til det, kan du sagtens også fylde dine muffins med ex hakket chokolade, både lys og mørk, rosiner, tørrede tranebær etc.)
Fyld muffinformene til ca. ½ cm under kanten og bag dem i 18-22 min. eller til en tandstik/gaffel kommer ren ud, når du stikker i kagerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar